Ruusujäätelö
Tästä reseptistä kaikki alkoi! Ja vihdoin päästään jakamaan tää myös teidän kanssa. Ruusujäätelö on ihanan raikas maultaan, eikä ole ollenkaan liian makea. Ruusun lisäksi jäätelössä maistuu vahvasti teen tuoma mansikan aromi. Me yhdisteltiin jäätelö paahdetun mantelin ja pakaste-kuivatun vadelman kanssa, mutta tämä toimii myös loistavasti myös esimerkiksi sitruunaisen kuivakakun lisukkeena tai kesällä tuoreiden suomalaisten mansikoiden ja vadelmien kanssa. Kertokaa kommenteissa, minkä kanssa te haluaisitte tätä herkkua yhdistellä. Kertokaa myös jos päädytte testaamaan reseptiä! Olisi ihana saada palautetta :)
- Roosa & Jarkko
Annosmäärä: 6dl
3dl Maitoa
4 kpl Forsman ruusujen rakkaus teepussia
2 kpl Kananmunaa
2 dl Sokeria
Punajuuren värjäämää vesi
3 dl Kermaa
Valmistus:
1. Kiehauta maito missä joukossa on 2 teepussia, Laita erilliseen kulhoon kerma ja kaksi teepussia.
2. kun maito on kiehunut poista teepussit ja lisää sokeri-kananmunaseos ohuenanauhana seokseen kokoajan sekoittaen.
3. Lisää joukkoon vähän punajuuren värjäämää vettä, kuumenna seosta uudelleen (ei välttämättä kiehua), kun seos on lämmin lisää joukkoon sekoittaen kerma, josta on poistettu teepussit ja laita jäätelömassa kylmään päiväksi.
4. Aja jäätelömassa jäätelökoneessa 1h ohjelmalla
Tää on kyl aivan mahtava ihan mihin tilaisuuteen vaan. Erityisesti talvi/kevään ystävänpäivään, naistenpäivään, äitien ja valmistujaisiin! :)
VastaaPoista