Klara vappen!
Hei vappua juhlitaan kohta ja nyt on loistava hetki aloittaa siman valmistus. Oletko koskaan kuullut teestä valmistetusta simasta? Me päätimme kokeilla siman sekä teen yhteensopivuutta ja lopputuloksena meillä onkin Paratiisi sima. Paratiisi siman trooppinen makumaailma syntyy passionhedelmän, kiivin, ananaksen sekä appelsiinin luomoavasta maku yhdistelmästä. Hedelmien positiivisten ominaisuuksien lisäksi paratiisi teessä löytyy L-teaniinia, joka vähentää stressiä. Mikä olisikaan parempaa kuin mennä puistoon piknikille hyvällä kaveriporukalla omatekoisen siman kanssa ja nauttia päivästä.
Paratiisi siman resepti:
4l Vettä
250g Fariinisokeria
125g Sokeria
1/4dl Ruskeaa siirappia
1rkl Paratiisi teetä
2 sitruunaa
(n. herneen kokinen pala) Hiivaa
Valmistus:
Kiehauta puolet vedestä. Laita sokerit ja viipaloidut sitruunat isoon (väh. 6 l) kattilaan tai sankoon. Kaada vesi päälle.
Lisää loppu vesi kylmänä, jolloin seoksesta tulee haaleaa. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita simaseikseen. lisää myös tee joukkoon. Jätä seos käymään huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
Pullota sima puhtaisiin muovi- tai lasipulloihin. Lisää pullojen pohjalle ripaus sokeria ja muutama rusina. Poista sitruunaviipaleet ja tee siivilöiden seos. Älä kierrä korkkia tiukkaan, jotta paine ei kasva pullossa käymisen aikana liian suureksi. Mikäli käytät patenttikorkillisia pulloja, voi olla tarpeen vapauttaa paunetta muutaman kerran käymisen aikana avaamalla korkki.
Anna käydä huoneenlämmössä n. 3 vrk tai jääkaapissa n. viikon. sima on valmista, kun rusinat nousevat juoman pintaan. Sima säilyy jäälaapissa valmistumisen jälkeen n . viikon.
Kommentit
Lähetä kommentti