Siirry pääsisältöön

Ruusujäätelö

 

Ruusujäätelö     

         

 Tästä reseptistä kaikki alkoi! Ja vihdoin päästään jakamaan tää myös teidän kanssa. Ruusujäätelö on ihanan raikas maultaan, eikä ole ollenkaan liian makea. Ruusun lisäksi jäätelössä maistuu vahvasti teen tuoma mansikan aromi. Me yhdisteltiin jäätelö paahdetun mantelin ja pakaste-kuivatun vadelman kanssa, mutta tämä toimii myös loistavasti myös esimerkiksi sitruunaisen kuivakakun lisukkeena tai kesällä tuoreiden suomalaisten mansikoiden ja vadelmien kanssa. Kertokaa kommenteissa, minkä kanssa te haluaisitte tätä herkkua yhdistellä. Kertokaa myös jos päädytte testaamaan reseptiä! Olisi ihana saada palautetta :) 
- Roosa & Jarkko
 

Annosmäärä: 6dl

3dl Maitoa
4 kpl Forsman ruusujen rakkaus teepussia
2 kpl Kananmunaa
2 dl Sokeria
Punajuuren värjäämää vesi
3 dl Kermaa


Valmistus:


1. Kiehauta maito missä joukossa on 2 teepussia, Laita erilliseen kulhoon kerma ja kaksi teepussia.
2. kun maito on kiehunut poista teepussit ja lisää sokeri-kananmunaseos ohuenanauhana seokseen kokoajan sekoittaen.
3. Lisää joukkoon vähän punajuuren värjäämää vettä, kuumenna seosta uudelleen (ei välttämättä kiehua), kun seos on lämmin lisää joukkoon sekoittaen kerma, josta on poistettu teepussit ja laita jäätelömassa kylmään päiväksi.
 4. Aja jäätelömassa jäätelökoneessa 1h ohjelmalla









Kommentit

  1. Tää on kyl aivan mahtava ihan mihin tilaisuuteen vaan. Erityisesti talvi/kevään ystävänpäivään, naistenpäivään, äitien ja valmistujaisiin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paratiisi sima

  Klara vappen! Hei vappua juhlitaan kohta ja nyt on loistava hetki aloittaa siman valmistus. Oletko koskaan kuullut teestä valmistetusta simasta? Me päätimme kokeilla siman sekä teen yhteensopivuutta ja lopputuloksena meillä onkin Paratiisi sima. Paratiisi siman trooppinen makumaailma syntyy passionhedelmän, kiivin, ananaksen sekä appelsiinin luomoavasta maku yhdistelmästä. Hedelmien positiivisten ominaisuuksien lisäksi paratiisi teessä löytyy L-teaniinia, joka vähentää stressiä. Mikä olisikaan parempaa kuin mennä puistoon piknikille hyvällä kaveriporukalla omatekoisen siman kanssa ja nauttia päivästä.  Paratiisi siman resepti: 4l Vettä 250g Fariinisokeria 125g Sokeria 1/4dl Ruskeaa siirappia 1rkl Paratiisi teetä 2 sitruunaa (n. herneen kokinen pala) Hiivaa Valmistus: Kiehauta puolet vedestä. Laita sokerit ja viipaloidut sitruunat isoon (väh. 6 l) kattilaan tai sankoon. Kaada vesi päälle. Lisää loppu vesi kylmänä, jolloin seoksesta tulee haaleaa. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita

Siirappitaivas

  Morjesta!  Nyt on siirappeja joka lähtöön! Siirapit sopivat niin kastikkeiden-, jälkiruokien- & juomien valmistukseen. Siirapit kestävät kauan & niiden käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Halusimme luoda Forsmannin teevalikoimasta siirappeja, joita aiomme soveltaa tuleviin resepteihimme. Teet joita käytimme: Forsman pyramid Mustikka-mustaherukka yrttitee Forsman tea Tyrni superior vihreä tee Forsman pyramid Appelsiini-chili rooibos Forsman pyramid Fenkoli-lakritsi musta tee Forsman pyramid Love of roses vihreä luomu tee Siirappien raaka-aineet:  5dl Vettä 3dl Sokeria 2-3 pss/rkl Forsmannin teetä Valmistus:  Keitä vesi ja sokeri keskenään, anna sokeriliemen hieman jäähtyä. Sokeriliemen jäähdyttyä lisää liemi sekä tee valitsemaasi purkkiin ja anna teen vaikuttaa liemessä noin 1h.  Vinkkejä: 1. Vinkkinä Forsman mustikka-mustaherukka teen joukkoon voi lisätä marjoja tai keittää valmistamaa sokerilientä marjojen kanssa. Siivilöi marjat pois sokeriliemestä niin siirappi saa ihana