Äitienpäivä lähestyy ja inspiraatio ruokapöytään puuttuu, ei hätää tässä olisi parit ihanat ja raikkaat reseptit äitienpäivä pöytään! Forsman teeltä löydät täydelliset teet äitienpäivän Aftrenoon tea-hetkeen. Kokeile yhdistää näihin resepteihin esimerkiksi Katajanmarja Earl Grey (musta tee) ja Inkivääri&Nokkonen (vihreä tee).
Marjaisat croisantit
Ainekset:
6-8 Croisanttia
Vadelmia
Mustikkaa
250g Mascarpone
Vaniljasokeri
3 rkl Teesiirappia (ohje siirappeihin löytyy blogista)
Tomusokeri
Valmistus:
1. Sekoita mascarpone, vaniljasokeri ja teesiirappi keskenään.
2. Halkaise croisantit ja levitä mascarpone seos niille.
3. Laita croisanttien väliin marjoja.
4. Ripottele tomusokeria halutessasi päälle.
Porkkanakakku
Ainekset:
Forsman Appelsiini chili rooibos teesiirappi
Forsman Tyrni superior teesiirappi
Kuorrutus:
Valmistus:
1.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai pienmpiin silikonimuotteihin.
2.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna
kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
3. Kun kakku on jäähtynyt kostuta se teesiirapilla
4.
Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita
joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle.
Suolaiset leivät
- Kylmäsavulohi-viipaleita
- Haluamaasi leipää (ruislimppu, hapanjuurileipä)
- Piparjuuri-tuorejuustoa
- Kurkkua, sitruunankuorta (luomu) ja haluamaasi yrttiä, esim tilli.
Valmistus:
Leikkaa leipä sopivan kokoisiksi paloiksi. Paahda halutessasi rapeaksi paahtimessa. Kasaa leipä aloittamalla tuorejuustosta, sitten heittäydy luovaksi! Voit muotoilla kylmäsavulohesta suloisia ruusukkeita, raastaa päälle sitruunankuorta (luomuna, muista pestä sitruuna ennen raastamista) ja lisää vielä raikasta kurkkua ja yrttejä. Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti