Siirry pääsisältöön

Äitienpäivä

 


Äitienpäivä lähestyy ja inspiraatio ruokapöytään puuttuu, ei hätää tässä olisi parit ihanat ja raikkaat reseptit äitienpäivä pöytään! Forsman teeltä löydät täydelliset teet äitienpäivän Aftrenoon tea-hetkeen. Kokeile yhdistää näihin resepteihin esimerkiksi Katajanmarja Earl Grey (musta tee) ja Inkivääri&Nokkonen (vihreä tee). 


Marjaisat croisantit


Ainekset:

6-8 Croisanttia

Vadelmia

Mustikkaa

250g Mascarpone

Vaniljasokeri

3 rkl Teesiirappia (ohje siirappeihin löytyy blogista)

Tomusokeri


Valmistus:

1. Sekoita mascarpone, vaniljasokeri ja teesiirappi keskenään.

2. Halkaise croisantit ja levitä mascarpone seos niille.

3. Laita croisanttien väliin marjoja.

4. Ripottele tomusokeria halutessasi päälle.


Porkkanakakku




Ainekset:


5-7(350 g) Porkkanaa

 3 Kananmunaa 3d lsokeria

 1 1/2d löljyä

 3 1/2dl vehnäjauhoja

 2tl  kanelia

 1tl Soodaa

 1tl leivinjauhetta

Forsman Appelsiini chili rooibos teesiirappi

Forsman Tyrni superior teesiirappi


Kuorrutus:

 50g voita

 1rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa

 1 1/2dl tomusokeria

 1tl vanilliinisokeria


Valmistus:

1.            Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai pienmpiin silikonimuotteihin.

2.            Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.

3. Kun kakku on jäähtynyt kostuta se teesiirapilla

4.            Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle.




                                    Suolaiset leivät 

                    
                    Piparjuuri-kylmäsavulohi





                        
                         Ainekset:

                             - Kylmäsavulohi-viipaleita

                                            - Haluamaasi leipää (ruislimppu, hapanjuurileipä)

                                            - Piparjuuri-tuorejuustoa


                                            - Kurkkua, sitruunankuorta (luomu) ja haluamaasi yrttiä, esim tilli.


                                                                    Valmistus:

Leikkaa leipä sopivan kokoisiksi paloiksi. Paahda halutessasi rapeaksi paahtimessa. Kasaa leipä aloittamalla tuorejuustosta, sitten heittäydy luovaksi! Voit muotoilla kylmäsavulohesta suloisia ruusukkeita, raastaa päälle sitruunankuorta (luomuna, muista pestä sitruuna ennen raastamista) ja lisää vielä raikasta kurkkua ja yrttejä. Nauti!


                     Paahdettu tomaatti ja hummus


                                             Ainekset:

                                                - Haluamaasi leipää (ruislimppu, hapanjuurileipä)
                                                - Hummusta
                                                - Miniluumutomaatteja n. 50g
                                                - Feta n. 10g
                                                - Minttua ja persiljaa 

                                            Valmistus:

Lämmitä uuni 170-asteeseen. Halkaise tomaatit ja levitä leivinpaperille uuninpellille öljyn kera. Paahda uunissa noin 20min. Tarkkaile, etteivät tomaatit pala. Tarkoitus on saada paahteinen pinta.  Leikkaa leipä sopivan kokoisiksi paloiksi. Paahda halutessasi. Kasaa leipä aloittamalla hummuksesta, sitten lado jäähtyneet tomaatit leivän päälle. Tämän jälkeen murustele päälle hieman fetaa ja lisää minttu. Nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruusujäätelö

  Ruusujäätelö                 Tästä reseptistä kaikki alkoi! Ja vihdoin päästään jakamaan tää myös teidän kanssa. Ruusujäätelö on ihanan raikas maultaan, eikä ole ollenkaan liian makea. Ruusun lisäksi jäätelössä maistuu vahvasti teen tuoma mansikan aromi. Me yhdisteltiin jäätelö paahdetun mantelin ja pakaste-kuivatun vadelman kanssa, mutta tämä toimii myös loistavasti myös esimerkiksi sitruunaisen kuivakakun lisukkeena tai kesällä tuoreiden suomalaisten mansikoiden ja vadelmien kanssa. Kertokaa kommenteissa, minkä kanssa te haluaisitte tätä herkkua yhdistellä. Kertokaa myös jos päädytte testaamaan reseptiä! Olisi ihana saada palautetta :)  - Roosa & Jarkko   Annosmäärä: 6dl 3dl Maitoa 4 kpl Forsman ruusujen rakkaus teepussia 2 kpl Kananmunaa 2 dl Sokeria Punajuuren värjäämää vesi 3 dl Kermaa Valmistus: 1. Kiehauta maito missä joukossa on 2 teepussia, Laita erilliseen kulhoon kerma ja kaksi teepussia. 2. kun maito on kiehunut poista teepussit ja lisää sokeri-kananmunaseos ohuenanau

Paratiisi sima

  Klara vappen! Hei vappua juhlitaan kohta ja nyt on loistava hetki aloittaa siman valmistus. Oletko koskaan kuullut teestä valmistetusta simasta? Me päätimme kokeilla siman sekä teen yhteensopivuutta ja lopputuloksena meillä onkin Paratiisi sima. Paratiisi siman trooppinen makumaailma syntyy passionhedelmän, kiivin, ananaksen sekä appelsiinin luomoavasta maku yhdistelmästä. Hedelmien positiivisten ominaisuuksien lisäksi paratiisi teessä löytyy L-teaniinia, joka vähentää stressiä. Mikä olisikaan parempaa kuin mennä puistoon piknikille hyvällä kaveriporukalla omatekoisen siman kanssa ja nauttia päivästä.  Paratiisi siman resepti: 4l Vettä 250g Fariinisokeria 125g Sokeria 1/4dl Ruskeaa siirappia 1rkl Paratiisi teetä 2 sitruunaa (n. herneen kokinen pala) Hiivaa Valmistus: Kiehauta puolet vedestä. Laita sokerit ja viipaloidut sitruunat isoon (väh. 6 l) kattilaan tai sankoon. Kaada vesi päälle. Lisää loppu vesi kylmänä, jolloin seoksesta tulee haaleaa. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita

Siirappitaivas

  Morjesta!  Nyt on siirappeja joka lähtöön! Siirapit sopivat niin kastikkeiden-, jälkiruokien- & juomien valmistukseen. Siirapit kestävät kauan & niiden käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Halusimme luoda Forsmannin teevalikoimasta siirappeja, joita aiomme soveltaa tuleviin resepteihimme. Teet joita käytimme: Forsman pyramid Mustikka-mustaherukka yrttitee Forsman tea Tyrni superior vihreä tee Forsman pyramid Appelsiini-chili rooibos Forsman pyramid Fenkoli-lakritsi musta tee Forsman pyramid Love of roses vihreä luomu tee Siirappien raaka-aineet:  5dl Vettä 3dl Sokeria 2-3 pss/rkl Forsmannin teetä Valmistus:  Keitä vesi ja sokeri keskenään, anna sokeriliemen hieman jäähtyä. Sokeriliemen jäähdyttyä lisää liemi sekä tee valitsemaasi purkkiin ja anna teen vaikuttaa liemessä noin 1h.  Vinkkejä: 1. Vinkkinä Forsman mustikka-mustaherukka teen joukkoon voi lisätä marjoja tai keittää valmistamaa sokerilientä marjojen kanssa. Siivilöi marjat pois sokeriliemestä niin siirappi saa ihana