Keskikesän juhla, juhannus, on täällä taas! Juhannuksena kokoonnutaan ystävinen tai sukulaisten kanssa yhteisen pöydän ääreen. Mökkikeittiöissäkin valmistuva britakakku sopii loistavasti juhlapöydän yhdeksi herkuksi. Tämä sesonki kauden raparpereista valmistettu britakakku saa myös, osan herkullisesta maustaan Forsman Tean Reilunkaupan vanilja mansikka vihreästä teestä jolla sen kuorrute on maustettu.
Tämä ihanan pehmeä vihreä tee sisältää mansikkaa, jota täydentää vaniljan hellä maku. Yhdistelmästä löytyy ripaus ruusun terälehtiä, jotka antavat viimeisen silauksen teelle. Makea teeherkku on täydellinen itse jälkiruoassa sekä sellaisenaan.
Britakakku
Pohja:
125g Voita
1dl Sokeria
2 Keltuaista
1,5dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
1dl Maitoa
Marenki:
2 Valkuaista
1,5dl Sokeria
1tl Vaniljasokeria
Raparperitäyte:
5dl Raparperinpaloja
1dl Sokeria
2rkl Forsman tea Reilun kaupan vanilja mansikka vihreää teetä
2dl Kermaa
Ohje
- Lisää tee kerman joukkoon ja anna sen maustua jääkaapissa.
- Kakun valmistus aloitetaan vaahdottamalla sokeri ja voi keskenään. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja maito.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 minuuttia.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pieninä erinä joikkoon.. Levitä marenki kakkupohjalle ja paista vielä uunissa 180 asteella noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä.
- Täyte valmistetaan pehmentämällä raparperinpaloja sokerinkanssa laakeassa astiassa mikrossa tai hellalla, kun raparperit ovat tarpeeksi pehmeitä kaada ylimääräinen neste pois ja aja raparperit sauvasekoittemalla soseeksi.
- Siivilöi kermanjoukosta tee pois ja varkaa kerma vaahdoksi.
- Leikkaa pohja kahteen tai neljään yhtäsuureen osaan ja täytä sekä kokoa kakku.
Kommentit
Lähetä kommentti