Siirry pääsisältöön

Britakakku


 Keskikesän juhla, juhannus, on täällä taas! Juhannuksena kokoonnutaan ystävinen tai sukulaisten kanssa yhteisen pöydän ääreen. Mökkikeittiöissäkin valmistuva britakakku sopii loistavasti juhlapöydän yhdeksi herkuksi. Tämä sesonki kauden raparpereista valmistettu britakakku saa myös, osan herkullisesta maustaan Forsman Tean Reilunkaupan vanilja mansikka vihreästä teestä jolla sen kuorrute on maustettu.


 Tämä ihanan pehmeä vihreä tee sisältää mansikkaa, jota täydentää vaniljan hellä maku. Yhdistelmästä löytyy ripaus ruusun terälehtiä, jotka antavat viimeisen silauksen teelle. Makea teeherkku on täydellinen itse jälkiruoassa sekä sellaisenaan.

Britakakku


Pohja:

125g Voita
1dl  Sokeria
2 Keltuaista
1,5dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
1dl Maitoa

Marenki:

2 Valkuaista
1,5dl Sokeria
1tl Vaniljasokeria

Raparperitäyte:

5dl Raparperinpaloja
1dl Sokeria
2rkl Forsman tea Reilun kaupan vanilja mansikka vihreää teetä
2dl Kermaa


Ohje


- Lisää tee kerman joukkoon ja anna sen maustua jääkaapissa.

-  Kakun valmistus aloitetaan vaahdottamalla sokeri ja voi keskenään. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja maito.

- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 minuuttia.

- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pieninä erinä joikkoon.. Levitä marenki kakkupohjalle ja paista vielä uunissa 180 asteella noin 15 minuuttia  kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä.

- Täyte valmistetaan pehmentämällä raparperinpaloja sokerinkanssa laakeassa astiassa mikrossa tai hellalla, kun raparperit ovat tarpeeksi pehmeitä kaada ylimääräinen neste pois ja aja raparperit sauvasekoittemalla soseeksi.

- Siivilöi kermanjoukosta tee pois ja varkaa kerma vaahdoksi.

- Leikkaa pohja kahteen tai neljään yhtäsuureen osaan ja täytä sekä kokoa kakku.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruusujäätelö

  Ruusujäätelö                 Tästä reseptistä kaikki alkoi! Ja vihdoin päästään jakamaan tää myös teidän kanssa. Ruusujäätelö on ihanan raikas maultaan, eikä ole ollenkaan liian makea. Ruusun lisäksi jäätelössä maistuu vahvasti teen tuoma mansikan aromi. Me yhdisteltiin jäätelö paahdetun mantelin ja pakaste-kuivatun vadelman kanssa, mutta tämä toimii myös loistavasti myös esimerkiksi sitruunaisen kuivakakun lisukkeena tai kesällä tuoreiden suomalaisten mansikoiden ja vadelmien kanssa. Kertokaa kommenteissa, minkä kanssa te haluaisitte tätä herkkua yhdistellä. Kertokaa myös jos päädytte testaamaan reseptiä! Olisi ihana saada palautetta :)  - Roosa & Jarkko   Annosmäärä: 6dl 3dl Maitoa 4 kpl Forsman ruusujen rakkaus teepussia 2 kpl Kananmunaa 2 dl Sokeria Punajuuren värjäämää vesi 3 dl Kermaa Valmistus: 1. Kiehauta maito missä joukossa on 2 teepussia, Laita erilliseen kulhoon kerma ja kaksi teepussia. 2. kun maito on kiehunut poista teepussit ja lisää sokeri-kananmunaseos ohuenanau

Paratiisi sima

  Klara vappen! Hei vappua juhlitaan kohta ja nyt on loistava hetki aloittaa siman valmistus. Oletko koskaan kuullut teestä valmistetusta simasta? Me päätimme kokeilla siman sekä teen yhteensopivuutta ja lopputuloksena meillä onkin Paratiisi sima. Paratiisi siman trooppinen makumaailma syntyy passionhedelmän, kiivin, ananaksen sekä appelsiinin luomoavasta maku yhdistelmästä. Hedelmien positiivisten ominaisuuksien lisäksi paratiisi teessä löytyy L-teaniinia, joka vähentää stressiä. Mikä olisikaan parempaa kuin mennä puistoon piknikille hyvällä kaveriporukalla omatekoisen siman kanssa ja nauttia päivästä.  Paratiisi siman resepti: 4l Vettä 250g Fariinisokeria 125g Sokeria 1/4dl Ruskeaa siirappia 1rkl Paratiisi teetä 2 sitruunaa (n. herneen kokinen pala) Hiivaa Valmistus: Kiehauta puolet vedestä. Laita sokerit ja viipaloidut sitruunat isoon (väh. 6 l) kattilaan tai sankoon. Kaada vesi päälle. Lisää loppu vesi kylmänä, jolloin seoksesta tulee haaleaa. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita

Siirappitaivas

  Morjesta!  Nyt on siirappeja joka lähtöön! Siirapit sopivat niin kastikkeiden-, jälkiruokien- & juomien valmistukseen. Siirapit kestävät kauan & niiden käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Halusimme luoda Forsmannin teevalikoimasta siirappeja, joita aiomme soveltaa tuleviin resepteihimme. Teet joita käytimme: Forsman pyramid Mustikka-mustaherukka yrttitee Forsman tea Tyrni superior vihreä tee Forsman pyramid Appelsiini-chili rooibos Forsman pyramid Fenkoli-lakritsi musta tee Forsman pyramid Love of roses vihreä luomu tee Siirappien raaka-aineet:  5dl Vettä 3dl Sokeria 2-3 pss/rkl Forsmannin teetä Valmistus:  Keitä vesi ja sokeri keskenään, anna sokeriliemen hieman jäähtyä. Sokeriliemen jäähdyttyä lisää liemi sekä tee valitsemaasi purkkiin ja anna teen vaikuttaa liemessä noin 1h.  Vinkkejä: 1. Vinkkinä Forsman mustikka-mustaherukka teen joukkoon voi lisätä marjoja tai keittää valmistamaa sokerilientä marjojen kanssa. Siivilöi marjat pois sokeriliemestä niin siirappi saa ihana